6 faktaa

Rakastan oppia ihmisistä täysin sattumanvaraisia asioita: mitä irrallisempia ja oudompia, sen parempi. Päätinkin jakaa itsestäni juuri sellaisia faktoja siltä varalta, että joku postauksen lukija jakaa rakkauteni triviaan tai tunnistaa itsensä joistakin tavoistani ja ajatuksistani.

 1. Minulla on omituinen suhde numeroihin ja erityisesti päivämääriin.

Pidän joistakin numeroista ja päivämääristä kovasti, toisista en lainkaan. Tämän postauksen faktojen määrä (6) on yllättäen yksi lempinumeroistani.

Yleisesti ottaen pidän päivämääristä, joissa on pientä toistoa tai jotka muodostavat jonkin yksinkertaisen laskutoimituksen. Epämiellyttävissä päivämäärissä taas ei ole samanlaista logiikkaa, joten niitä ei ole yhtä helppo muistaa. Esimerkiksi tuleva hääpäivämme 13.4. on mielestäni hyvä, helposti muistettava ja looginen päivämäärä, koska 1+3=4.

Merkittävien päivien pitääkin osua aina mielestäni hyville päivämäärille, niin hölmöä kuin se onkin. En voisi mennä naimisiin esimerkiksi 29.6., koska mielestäni se on vääränlainen päivämäärä.

2. Nukun päiväunet aina, kun uskallan. 

Nukkuisin päikkärit vaikka joka päivä. Asiassa on kuitenkin yksi iso mutta: en todellakaan osaa lopettaa uniani sen suositellun 20 minuutin jälkeen. Kun sitten olen nukkunut parin–kolmen tunnin virkistävät tirsat, yöuni ei todellakaan tule järkevään aikaan. Seuraava aamu vaatiikin sitten tuplamäärän kofeiinia.

Kokemuksen myötä viisastuneena(...) nukunkin päikkäreitä ainoastaan perjantaisin ja lauantaisin, jotta voin minimoida rakkaan nukkumisharrastukseni aiheuttamat vahingot.

Paitsi että tänään on sunnuntai. Saatoin nukkua myöhäiset päiväunet. Hups.

3. Pro graduni aineisto koostui seksilelujen käyttöohjeista.

Kyllä, luit oikein. Valmistuin filosofian maisteriksi viime kesänä (2018) ja tutkin gradussani muun muassa siitä, kuinka käyttäjää motivoidaan lukemaan ja noudattamaan seksivälineiden käyttöohjeita. Jos joku oikein innostuu lukemaan tuotokseni, se löytyy TamPubista

Älkää muuten turhaan odottako, että aineiston takia työni ei olisi kuivakka niin kuin gradut yleensä ovat. Se todellakin on.

4. Hamstraan kosmetiikkaa, erityisesti huulipunia.

Olen melkoinen materialisti, ja vaikka yritän hillitä itseäni, olen onnistunut keräämään itselleni pienen mutta kunnioitettavan varaston huulipunia eri sävyissä ja koostumuksissa. Erityisen paljon omistan nestemäisiä huulipunia. Varastoissani on niin sähkönsinistä ja kimmeltävää smaragdinvihreää kuin klassisen punaista ja kirsikan sävyistä punaakin. Jaksan kuitenkin harvoin meikata töihin, joten huulipunani joutuvat viettämään varastossa turhan paljon aikaa.

Huulipunien lisäksi minulla on huomattavasti enemmän highlightereita kuin yksikään näin satunnaisesti meikkaava ihminen tarvitsisi.

5. En osaa käyttää hanskoja tai käsikoruja.

En siedä sitä, että käsissäni on jotain ylimääräistä, ovat kyseessä sitten hansikkaat, lapaset, rannekorut, tai sormukset. Jos yritän käyttää esimerkiksi hanskoja, minusta tuntuu jatkuvasti, että asioiden tekeminen käsillä on kohtuuttoman vaikeaa. Myös pitkät hihat käärin usein ylös, jotta ne eivät ole tiellä.

Minä siis hiihtelen fiksuna ihmisenä kahdenkymmenen asteen pakkasessakin kädet paljaina, useimmiten sentään taskuissa. Saa nähdä, millaista sisäistä kamppailua saan käydä vihkisormuksen käyttämisestä.

6. Hullaannun helposti uusista asioista.

Olen melko kausiluontoinen ihminen, jolla tuntuu aina olevan päällä jonkinlainen vaihe. Ihastun esimerkiksi kosmetiikkabrändeihin, harrastuksiin, artisteihin, ruokalajeihin ja toki myös ihmisiin. Intoni toisaalta myös lopahtaa suhteellisen helposti. Lempiartistit saattavat unohtua kuukausiksi tai vuosiksi, harrastukset jäädä ja lempiruokalajit ällöttää, kun niistä on saanut yliannostuksen. Toki elämääni mahtuu myös kiinnostuksenkohteita ja ihmisiä, jotka ovat ikisuosikkeja, eivätkä todellakaan ole unohtumassa.

Tällä hetkellä olen erityisen ihastunut ionnaleehen, oranssiin luomiväriin, Whamisan kosmetiikkaan ja tuorepuuroon.


Kommentit